Bezoekadres

Aaltenseweg 61
7051 CN Varsseveld

Telefoon en e-mail

Telefoon: 0315-241292
E-mail:

Volg Drukkerij Loor BV ook op:

Volg Drukkerij Loor BV ook op LinkedIn Volg Drukkerij Loor BV ook op Instagram

Achterhoekse Vlag producten

Duurzaam ondernemen /
maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als familiebedrijf heeft Drukkerij Loor BV een lange termijnvisie. We streven een duurzame relatie na met klanten, leveranciers en medewerkers. Als ondernemer in de grafische industrie zijn wij ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en laten daarom milieu- en arbozaken onderdeel uit maken van ons beleid.

Duurzaam Inkopen

Duurzaam inkopen is het toepassen van milieu- en sociale aspecten in alle fasen van het inkoopproces zodat dit uiteindelijk leidt tot de daadwerkelijke levering van een product, dienst of werk dat aan deze milieu- en sociale aspecten voldoet.

Bio-inkten

Bij Drukkerij Loor zijn we goed in staat om hoogwaardig kwaliteitsdrukwerk te koppelen aan een duurzaam productieproces. Al enige jaren wordt er bij Drukkerij Loor gedrukt met bio-inkten. Bio-inkten worden gemaakt op basis van plantaardige oliën en zijn daardoor minder milieubelastend dan conventionele inkten op basis van minerale oliën. De keuze voor een plantaardig bindmiddel (olie) is niet alleen duurzaam, bio-inkten bieden ook technische voordelen. Zo geven bio-inkten kleurkracht en zorgt de gemiddeld dunnere inktlaag van de bio-inkten voor een sterk verbeterde droging.

Energieplan

Ons energieplan bevat een lijst van maatregelen die specifiek het energieverbruik in ons bedrijf moeten reduceren. Medewerkers worden direct betrokken om onnodig energieverbruik tegen te gaan. Drukkerij Loor maakt gebruik van 100% groene stroom.

Afvalscheiding en hergebruik

Alle afvalstoffen en hulpstoffen uit het grafische productieproces worden gescheiden afgevoerd en in de meeste gevallen gerecycled. Indien nodig worden chemische afvalstoffen verantwoord afgevoerd door erkende gespecialiseerde bedrijven.

FSC gecertificeerd

Drukkerij Loor drukt op FSC gecertificeerd papier.